Barnaår i Ucklum. Läs Olle Länsbergs trasiga familjehistoria

Inte många upptäcker stenplattan på en gravvård några steg innanför grinden till Ucklums kyrkogård. Ännu färre inser att här ligger mamman till en av 1960-talets mest lästa författare, Olle Länsberg. I Länsbergs nyckelromaner är Elma Länsberg omdöpt till Olga Andersson. De lika älskade morföräldrarna Simon och Maria  får heta Petrus och Malott Simonsson. Frågan är om någon annan i den samtida litteraturen har skrivit så ömsint mitt i en trasslig barndom, som från denna tid i 1920-talets Ucklum. Läs mera …

About Ingemar Lindmark

Ingemar Lindmark journalist tel 0735309722 ingemar.lindmark@bredband.net
This entry was posted in Göteborgsregionen, Kungälvsregionen, Uddevallaregionen and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *