Trender tar ett skutt upp med . 9 av 10 av länets invånare beställer hem en tjänst via nätet, en gång i kvartalet minst. Mest underhållning och för häften sällanköpsvaror och dagligvaror. Listan toppar med apoteksvaror, kläder och mat, där färdigmat är stark trend.

Svart vitt visas i en rapport från organisationen Stockholms Fastighetsägare, som i länet intervjuat ett tusental hyresgäster och ägare till bostdsrätter. Trenden där bostäder, arbete och nyttigheter på stan kallas i utredningen Hometail.

Fastighetsägarna behöver veta hur husen ska se ut i framtiden. Kanske blir boxinlämningsställen i kvarteren lika vanliga som sopstationshus? Hälften av de tillfrågade vill ha varor lämnade vid dörren, vid en tidpunkt de bestämmer. Det som överraskar är att var tredje kan tänka sig ett utlämningsställe i grannskapet, bemannat eller obemannat. Hos en portvakt som kommer och städar kanske? Postnord har beställt 4 500 boxstationer som en vidareutveckling av gamla postlådan.

Kontoret är viktigt socialt. Men många fortsätter att jobba hemifrån, åtminstone halva tiden. Lagar maten hemma eller beställer hem färdiglagat. I stället för att masa sig till gymmet föredrar fler att träna hemma.

Ladda ner rapporten.