Lyssna till webbseminarier i bilen eller i skogen

Vem har tid att sitta av webbseminarier framför skärmen timmavis? Sällan för min del. I stället omvandlar jag videofiler från Youtube och liknande tjänster till ljud i MP3format. Då ser jag visserligen inte talaren och hans powerpoints, men det får man leva med. Först hämtas videofilen (i flashformat) till den egna datorn. Sedan omvandlas den till en ljudfil (mp3) som tankas till en mp3-spelare, eller till en mobil med samma funktion. En baggis för många – men en lektion kan nog ändå var på sin plats.

Det går alltså att ladda ner från Youtube och liknande tjänster till den egna datorn med hjälp av nättjänster eller särskilda program. Här för PC med Windows med mp3-format som slutprodukt. Det finns ett antal program och nättjänster för videohämtning och filomvandling, ofta gratis. Här bjuds på tre exempel.

Se rutinerna steg för steg

This entry was posted in Administrera, Delningstjänster, Inspelningsteknik, Lindmarks kokbok and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *