Bokat.se. Äntligen ett billigt och smidigt bokningsprogram

Jag har letat länge efter ett program eller webbtjänst där man kan boka sig till seminarier och konferenser. De som finns, t ex plugins för WordPress, är dyra, krångliga eller dåligt anpassade för Sverige.

.
Men nu finns det,  bokat.se från Tredl Ab i Stockholm. Inte ett knyst om Bokat.se i media – ändå har man 350 000 registrerade användare, huvudsakligen i Sverige.
Basversionen är gratis, dock maximerat i 100 e-postadresser per utskick. Vill man nå fler kostar det 19 kronor i månaden. Och 49 kr/månad för att slippa reklamen. De flesta faciliteterna finns dock med i gratisvarianten. Se funktioner.

.

Att registrera sin mejladress  och lösenord räcker för att använda webbtjänsten. Mottagarna, i grupper, registreras i en blankett eller laddas i en sträng separerade med semikolon. Inbjudningen skrivs med angivande av datum för utskick och påminnelser. Flera alternativ för utformningen finns, bl a för betalning. Det går att länka till egna webbsidor i inbjudningstexten. Skicka bilagor är också möjligt.

.

Mottagaren läser e-postmeddelandet, bokar in och skriver eventuellt en kommentar. Om så bestämts kan mottagaren se hur andra har svarat.
.

Den som är inloggad får bra instruktion fast rutinen är i stort sett självinstruerande.

Bokat.se siktar in sig på små föreningar och idrottsklubbar. Men kan fungera utmärkt också för evenemang som seminarier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *