«

»

aug
04

MG05 0028-29 , Hilmer Ferdinand Edman , 1848-1938 , Korsgård

Svenska gravar

Geni

Släktträd

Personakt

Personakt

Folkräkning

Karta

Sonen Albert Arvidsson blev konstapel i skonert- skeppet Vikingen från Morlanda och en av Alberts bröder var kapten ombord. De övriga Arvidsönerna seglade bland annat i skonerterna Iduna, Bertha Maria och briggen Rapid. Flera var delägarei världens sista brigg i kommersiell worldwide fart, Gerda av Morlanda, där sjökapten H. Ferdinand Edman från Flatön var skeppare ända fram till 1911.

SvD 18971211

 

 

Lämna ett svar

Din e-post adress kommer inte att offentliggöras.

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>