Stadsvandring i spåren efter vår främsta ännu levande litterära seriemördare

Guiden är delad i fyra rutter:

Reseguide 1. Tanumshede-kyrkogården Fjällbacka

Reseguide 2. Kyrkogården-N.Hamngatan-kyrkan

Reseguide 3. Kyrkan-Galärbacken-Kungsklyftan

Reseguide 4. Kungsklyftan-Sälvik-Dinglevägen

Reseguide år 2020. Välkommen till Camilla Läckbergs Fjällbacka Retro Town.

Grön markering = ej/ogärna i mobilen.

Boken Fyrvaktaren svensk säljetta 2009. Camilla Läckberg sjätte mest sålda författaren i Europa samma år. Hennes böcker säljs i 31 länder och nu väntar USA.

Guillous Arn drog turister till Västergötland. Ystad blev en turistfälla tack vare Henning Mankell liksom Viveca Lärns Saltö för Skaftö. Och nu kommer det litterära suget från Fjällbacka. Läckbergeffekten slår allt i Fjällbacka skrev Aftonbladet. Hvem våger reise til Fjällbacka? Verdens Gang ger själv svaret: ”Turistene strømmer til det svenske tettstedet for å se åstedene for alle de kriminelle handlingene i hennes bøker”.Bohuslän har inte sett en värre norskinvasion sidan Gyldenlöwe.

25000 sommargäster, 1000 själar som övervintrar. Fulle rulle på sommaren, trångt och dyrt. Men utan turister är det mesta stängt. Se evenemangskalendern, fjallbacka.se, och tanum.se .Fjällbacka lever i ett moment 22. En poäng med denna guide är att du med fördel kan vandra litterärt vår och höst. Eller varför inte vintern för att känna in sig i Ericas hemvändande i Isprinsessan.

Litterärt bör man resa till Fjällbacka tre gånger: 1) Virtuellt på nätet, 2) Res och upplev i verkligheten, 3) Surfa och fördjupa resan hemmavid.

Skaffa i första hand dessa Läckbergböcker: Isprinsessan, Predikanten, Tyskungen, Stenhuggaren och Olycksfågeln (i pocket med tanke på sidhänvisningarna i denna guide). Du kan även tanka böckerna från eLib. Med lånekort också från ditt bibliotek.

Skriv ut denna guide eller ta med datorn med mobilt bredband på resan. Eller surfa med en iPod eller mobilen.

Se Picasakarta med bilder.

Låt oss börja resan med Läckbergs hemsidor på svenska och engelska. Gärna också Wikipedia: Läckberg, Fjällbacka, Och med Schulmans intervju. Likaså de välmatade sidorna www.fjallbacka.com och Fjällbackabladet.

Fjällbacka i Google , Google Nyheter , Eniro nyheter

Bo, äta mm. Resplanerare .