Klassträffens historiska pussel hos gränsridarens son vid Idefjorden

I vår studentklass från Uddevalla 1960 har de flesta ett gemensamt, vi är årsbarn med krigsutbrottet. Vi var sukkerunger som fick åka med bussen till Enningdal för att dryga ut tillåtna margarinransonen. Och vi har sett nyrika norrbaggar köpa upp attraktiva skärgårdshus framför näsan på oss. Fast vuxna som var med under krigsåren berättade sällan något om rädslan och om snålt tilltagna ransoneringskort. De  minnesbilder vi fått byttes vid klassträffen i Sandvik söder om Krokstrand. Från denna udde är det bara 800 meter tvärsöver Idefjorden till Norge. Läs mera …

About Ingemar Lindmark

Ingemar Lindmark journalist tel 0735309722 ingemar.lindmark@bredband.net
This entry was posted in Strömstadregionen and tagged , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *