Vandra i Morlandadalen med talmannen Jakob Olsson – året 1720

Det är trefjärdings väg genom dalgången till Hästekälla  och han har inte varit hemma sedan i julas. Långbänken kring nya grundlagen tog sin tid för Jacob dröjde i det längsta med att skriva under.Och han längtar hem till sin Johanna som snart ska föda. Så en visit hos överste Daniel Bildt får vara. Han vill komma iväg före skymningen. Hästarna kan annars skrämmas en salig förfader till Daniel som i mörkret sägs rida över heden på en vit springare. Läs mera

Publicerat av Ingemar Lindmark

Ingemar Lindmark journalist tel 0735309722 ingemarlindmark39@gmail.com

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.