Den ystra klassresan till Väderöarna 1 augusti 2012

Atlantis sjönk ute i Atlanten trodde Platon. Nej, i Uppland proklamerade Rudbeckius. Vilket döljer det faktum att Atlantis slumrar i Skagerack. Topparna sticker upp som Väderöarna, eller Väröarna som man säger här. Havsarkipelagen med de tre hundra öarna ligger utslängd utanför den djupa rännan som löper upp mot Koster. Förr såg vi dessa öar som en icke nåbar hägring vid horisonten. Men nu går det att ta sig dit.

Vår studentklass från Uddevalla året 1960 har uppnått en ålder då vi är tillräckligt otillräkneliga för att tro sig reda ut hypotesen om ett Atlantis som misslyckats att helt sjunka i havet. Något åt det hållet är skeppskyrkogården där det vimlar av grodmän och grodkvinnor.
Det var en märklig kraft som fick oss ättlingar till vrakplundrare att dra till Väderöarna. Väl rustade med partners och regnkläder, vilket visade sig vara onödigt. Regnställen vill säga, för solen stod som spön i backen.

Läs mera …

Publicerat av Ingemar Lindmark

Ingemar Lindmark journalist tel 0735309722 ingemarlindmark39@gmail.com

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.